Vitaly Petrov wordt in verband gebracht met het plekje bij Caterham dat nu nog aan Jarno Trulli toebehoort. De Rus wordt daarnaast ook bij HRT genoemd.

 

Petrov zit zonder werk sinds Renault/Lotus begin december besloot hem – ondanks een doorlopend contract – aan de kant te zetten en zijn racezitje aan Romain Grosjean te geven.

 

In berichten in de buitenlandse media wordt de 27-jarige coureur, die in twee jaar tijd 38 races voor Renault reed en daarin 64 punten pakte, nu echter met de renstallen van Caterham in verband gebracht, terwijl het gerucht dat hij naar het Russische Marussia gaat om Timo Glock te vervangen verstomd lijkt te zijn. 

 

Bij Caterham zou Petrov daarentegen de opvolger kunnen worden van Trulli. De ervaren Italiaan beschikt over een contract voor 2012, maar er wordt algemeen getwijfeld aan de mate waarin dit bindend is en welke voorwaarden daarin zijn opgenomen.

 

Trulli heeft immers een teleurstellend 2011 achter de rug en de Caterham-bazen hebben – hoewel ze beklemtoont hebben met Trulli verder te gaan – zich nooit zo vierkant achter hem hebben geschaard als achter diens teammakker Heikki Kovalainen. Verwacht wordt dan ook dat Tony Fernandes, de teambaas en eigenaar van Caterham, Trulli kan lozen als hij daar de behoefte voor voelt.

 

Eerder werden om die reden de Red Bull-beschermelingen Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne al als mogelijke vervangers van Trulli genoemd, net zoals de naam van Jérôme d’Ambrosio al is gevallen.

 

Laatstgenoemde zou daarnaast ook nog in aanmerking komen om eventueel richting HRT te gaan. Voor de strijd om het stoeltje aldaar geldt Petrov echter ook als een kandidaat, evenals Narain Karthikeyan, die in 2011 acht races voor het team reed. Ook Bruno Senna’s naam is met het Spaanse team in verband gebracht. De kans dat hij terugkeert bij de formatie waarbij hij in 2010 een moeilijk debuutjaar kende, lijkt desondanks zeer klein. Een dienstverband bij Williams of een rol als testrijder lijkt voor hem waarschijnlijker.