Heikki Kovalainen is zeer tevreden over zijn race en de vooruitgang die het team lijkt te boeken. Vitaly Petrov kon zijn teamgenoot niet volgen, omdat hij kampte met een tekort aan grip.

Kovalainen lijkt gedurende het seizoen steeds vaker richting de toptien te kruipen en ook vandaag zat de Fin er weer goed bij. “Ik reed een goede race. Evenals in India voelde de auto goed aan, maar konden we dankzij dat beetje snelheidstekort net niet aanklampen bij de concurrentie”, aldus Kovalainen.

“We moeten daarom aan de updates blijven werken om ze zo effectief mogelijk in te zetten”, vervolgt Heikki zijn verhaal. “Wat dat betreft is het goed dat we hier drie dagen kunnen gaan testen. We hebben dus genoeg redenen om positief de laatste twee races van het seizoen in te gaan.”

Vitaly Petrov kon een goede start niet omzetten in een goede klassering bij de finish. “Ik zat bij de start al meteen op gelijke hoogte met Heikki, maar om een aanrijding tussen ons beiden te voorkomen, ging ik wat eerder in de remmen. Vanaf dat moment ben ik de hele race op zoek geweest naar grip”, aldus de balende Rus.

“Ik weet niet wat het probleem was. Ik had gewoon niet de snelheid om de auto’s voor me aan te vallen. Het onderstuur dat ik had, heeft me echt opgehouden en dat is teleurstellend. Het is extra frustrerend als je ziet dat je teamgenoot wel een lekker tempo te pakken heeft. We moeten uitzoeken waar het probleem ligt, zodat we bij de volgende race in Austin de snelheid weer kunnen terugvinden.”