Vitaly Petrovs manager Oksana Kossatchenko heeft er naar eigen zeggen ‘alles aan gedaan’ om contractverlenging bij Caterham te bewerkstelligen en wacht nu op antwoord van het team.

“Al het noodzakelijke werk is gedaan en vrijwel alle voorbereidingen voor contractverlenging zijn getroffen, dus het is nu aan Caterham om een beslissing te maken”, vertelt Kossatchenko aan de Russische pers.

“We wachten dus op antwoord”, herhaalt Kossatchenko, die aangeeft dat er ondanks al het voorbereidende werk nog wel wat ‘puntjes op de de i gezet moeten worden’. “Maar dat zijn details en ik denk dat het team aan de hand van het voorstel dat er nu ligt al wel een ‘ja’ of ‘nee’ antwoord kan geven.”

De gesprekken met Caterham werden volgens Kossatchenko enigszins bemoeilijkt door het feit dat Caterham gedurende 2012 op managementniveau grote veranderingen heeft doorgevoerd, door onder meer een nieuwe teambaas aan te stellen, hetgeen ook voor enige vertraging heeft gezorgd.

Wanneer er uitsluitsel komt, kan Kossatchenko alsnog niet zeggen. Wel geeft ze nog aan dat Caterham het enige team is waar ze namens Petrov mee in onderhandeling is en dat haar protegé in de strijd om het stoeltje concurrentie heeft van ‘een stuk of vijf andere coureurs’.

Kossatchenko noemt daarbij geen namen, maar het is bekend dat Heikki Kovalainen net als Petrov nog hoopt op contractverlenging, terwijl ook testrijder Giedo van der Garde nog meedingt om het zitje.

Bruno Senna, Luiz Razia en Jaime Alguersuari – en hun sponsorportfolio’s – worden naar verluidt eveneens in overweging genomen, maar in gesprek met Turun Sanomat noemt Kossatchenko in ieder geval één punt dat hopelijk in Petrovs voordeel is, naast eventuele financiële steun uit Rusland: “Dat Vitaly tijdens de slotrace in Brazilië de tiende plek bij de constructeurs heeft veiliggesteld, kan ons hopen helpen.”