*

Petrov: ‘Zomerstop is goed voor Renault’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 augustus 2011 15:04

Petrov: ‘Zomerstop is goed voor Renault’
Formule1

Vitaly Petrov denkt dat de zomerpauze precies op het juiste moment komt voor zijn team Renault en dat de renstal de onderbreking kan gebruiken om orde op zaken te stellen.

Renault begon het seizoen goed met twee podiumplaatsen in de eerste twee races en scoorde ook in Turkije en Canada nog goed, maar het team is sindsdien aan het afglijden en heeft die negatieve spiraal nog niet kunnen doorbreken.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vindt ook Petrov, die denkt dat de zomerstop daar de ideale gelegenheid voor is: “Als je de hele tijd van race-naar-race gaat is het moeilijk om de ontwikkelingen die je maakt echt goed te analyseren. Nu de zomerpauze is aangebroken, hebben we daar echter wel de tijd voor”, zegt hij op de website van zijn team.

“We hebben nu echt de kans om op alles te reflecteren en te kijken wat we moeten verbeteren”, vervolgt de Rus. “We moeten vervolgens zo snel mogelijk met nieuwe onderdelen komen en dan weet ik zeker dat we straks in België een stap vooruit kunnen zetten.”

Petrov zelf gaat de komende tijd overigens terug naar zijn thuisland. “Ik ga naar Rusland om op jetski’s te varen en te ontspannen met vrienden en familie. Daarna zal ik weer volledig klaar voor de start in Spa verschijnen.”

Lees meer over

Petrov Renault

Gerelateerd