Oksana Kossatschenko, de manager van Caterham-coureur Vitaly Petrov, heeft aangegeven dat ze de onderhandelingen voor 2013 op een laag pitje heeft gezet vanwege gebrek aan sponsorgeld.

Petrovs zaakwaarnemer verkondigde recentelijk al dat de toekomst van haar pupil in gevaar is gebracht door het wegvallen van staatssteun van de Russische overheid en het uitblijven van steun – in de vorm van sponsorgeld – vanuit de publieke sector.

In gesprek met R-Sport geeft Kossatschenko nu aan dat dit ervoor heeft gezorgd dat ze de onderhandelingen die ze met ‘meerdere teams’ voerde voor 2013, inmiddels tijdelijk heeft moeten stopzetten: “We hebben een time-out genomen”, verklaart ze.

“Ik wil eerst al onze financiële mogelijkheden op een rijtje zetten, zodat ik kan zien of het wel zin heeft om nog verder te onderhandelen. Want als er geen geld is, dan kan Vitaly ook niet rijden”, weet ze.

Een jaar geleden leek het er ook al op dat Petrov buiten de Formule 1-boot zou vallen, maar toen wist hij – mede dankzij het sponsorgeld dat hij toen nog wel had – op het laatste moment alsnog een plekje bij Caterham te verkrijgen.

Een herhaling van die gang van zaken ziet Kossatschenko dit keer echter niet als een mogelijkheid en bovendien ook niet zitten: “Ik zie er weinig heil in om nu weer de hele winter lang gesprekken te voeren”, stelt de manager, die tot slot nog aangeeft dat Petrov vermoedelijk naar ‘andere opties’ gaat kijken als hij aan het eind van het seizoen nog niet zeker is van een zitje voor 2013.

Mocht Petrov inderdaad uit de Formule 1 verdwijnen, dan zal Caterham vermoedelijk niet lang hoeven te zoeken naar een vervanger. Volgens recente berichten is het team namelijk met genoeg andere gegadigden in gesprek die wel over sponsorgeld beschikken.