Charles Pic, die komend jaar in de Formule 1 zal debuteren voor Marussia Virgin, maakt zich niet al te druk om het gebrek aan testmogelijkheden alvorens hij echt aan de slag zal moeten gaten.

 

Pic heeft er al twee testdagen opzitten bij Virgin, aangezien hij tijdens de Young Driver Test in actie kwam voor het team. Komende winter zal hij het totaal van twaalf testdagen echter moeten delen met teamgenoot Timo Glock, waardoor hij er voordat hij in maart zal debuteren in totaal dus niet meer dan acht testdagen in de Formule 1 achter zijn naam zal hebben staan.

 

“Ik ben me daar bewust van, maar maak me er niet druk om”, zegt Pic hier in gesprek met Autosport over. “Doordat ik eigenlijk te weinig testdagen tot mijn beschikking heb om volledig voorbereid te zijn voor de race in Melbourne, zal ik een speciaal testprogramma moeten opzetten en ervoor moeten zorgdragen dat ik me in korte tijd van alles eigen kan maken.”

 

“Hoewel het moeilijk zal worden, ben ik niet bezorgd. Ik ga mijn tijd in de winter gewoon optimaal benutten en keihard werken, zodat ik het straks bij mijn debuut zo goed mogelijk kan doen”, vervolgt Pic, die uiteraard in de simulator van Virgin aan de slag zal gaan en veel steun krijgt van zijn adviseur Olivier Panis: “Olivier heeft veel Formule 1-ervaring, dus ik heb erg veel aan hem”, stelt Pic.

 

“Hij heeft lang in de Formule 1 gereden en ik ben er erg gelukkig mee dat hij me bijstaat”, zegt de Fransman over zijn 45-jarige landgenoot, die voor Ligier, Prost, BAR en Toyota in totaal 157 races reed, eenmaal won en 76 punten bij elkaar verzamelde.

 

Behalve van Panis verwacht Pic ook het één en ander op te steken van zijn aanstaande teamgenoot Glock. “Ik denk dat ik veel aan hem zal hebben, want hij is een geweldige en ervaren coureur”, aldus de aanstaande debutant.