Charles Pic lijkt zijn draai gevonden te hebben. Net als in Duitsland is de Fransman nu ook weer de snellere Marussia-coureur. Pic start als 21ste en Glock als 22ste.

Volgens Glock kan hij er weinig aan doen dat hij als 22ste moet starten. Zijn ronde zag er volgens het team veelbelovend uit, maar doordat hij in zijn eerste ronde op verkeer stuitte en bij zijn tweede poging een goede tijd neer te zetten, een aantal foutjes maakte – moest hij dat bekopen met een plek achter zijn teamgenoot.

“Dit was geen beste kwalificatie”, vat Glock samen. “De derde vrije training verliep vrij goed voor ons, maar de veranderingen die we tussendoor aan de auto hebben aangebracht, hebben niet goed uitgepakt. De auto was veel nerveuzer dan voorheen bij het insturen en remmen, waardoor we onszelf tekort gedaan hebben.”

“Tijdens mijn beste ronde tijdens de eerste run had ik last van verkeer. Bij mijn tweede run was mijn ronde gewoon niet zo goed. Ik maakte een paar foutjes omdat het voorwiel blokkeerde en ik de achterkant verloor. Al met al geen beste dag.”

Charles Pic is aanzienlijk blijer met zijn resultaat. “Over het algemeen genomen ben ik best tevreden met mijn kwalificatie. Op de eerste set zachte banden was het niet makkelijk en had ik veel last van vibratie. Op de tweede set was ik veel blijer met de balans van de auto maar had ik een foutloze ronde.”

“Het was erg heet vandaag en de race zal zwaar zijn, maar ik hoop dat we ons morgen alsnog kunnen verbeteren zoals vaak op zondag het geval is. Ik kijk er naar uit”, aldus Pic.