Charles Pic kende een uitstekend weekend. Vandaag bekroonde de Fransman dat met de twintigste plaats. Hij finishte ruim tien seconden achter Heikki Kovalainen, en een ronde vóór Pedro de la Rosa.

Toch ging niet alles vlekkeloos bij Pic. “De start verliep niet goed, dus ik wil daarvan leren zodat het niet nog een keer gebeurt”, aldus de Marussia-coureur. “Daarna ging mijn eerste ronde veel beter, dus ik herpakte mij goed. De snelheid was goed en, hoewel ik finishte op mijn startpositie, hebben we ons verbeterd ten opzichte van de Caterhams en zijn we uitgelopen op HRT.”

“Dat is mooi, maar zegt niet alles. We moeten hard blijven werken om meer snelheid te vinden. Ik ben redelijk blij met mijn race. Het was een zwaar weekend voor de jongens, maar we reageerden goed op alles. Nu  staat de Hungaroring op de planning. Veel tijd is er niet, maar we gaan deze week gebruiken om de race van vandaag te bestuderen. Hopelijk kunnen we komend weekend kleine verbeteringen aanbrengen.”

Glock had vandaag niet de snelheid. Zijn auto werkte niet mee. “Dit was geen goed weekend. Het was weliswaar mijn thuisrace, maar dat moest ik al snel achter mij laten. Iets dat nogal moeilijk was. Na tien ronden voelde de balans niet goed aan. De auto was lastig te besturen en onze topsnelheid lag laag.”

“Aan het einde van de race kregen we problemen met het differentieel. De laatste ronden waren zwaar. Ik kon weinig aan de auto doen en viel ver terug. Deze race vergeet ik snel.”