Het kwakkelende Sauber leek in Monaco haar eerste punten van het seizoen te scoren, maar coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez gooiden hun eigen glazen in.

“Dit was waarschijnlijk de meeste pijnlijke fout uit mijn carrière”, geeft Gutiérrez, die naar de achtste plaats leek te gaan, toe, nadat hij bij La Rascasse de vangrail raakte, schade opliep, spinde en uitviel.

“We hadden vandaag een enorm goede kans om punten te pakken, dus dit is heel spijtig en teleurstellend”, weet de Mexicaan, die dan ook zijn excuses maakt aan het team.

Sutil
Ook Sutil viel door eigen toedoen uit. De Duitser maakte in de eerste ronde – onder de safety car – al een pitstop en vocht zich daarna met een aantal goede inhaalacties in Loews – waar hij ook vorig jaar al zo doortastend was – en de chicane weer naar voren. In ronde 26 wilde hij echter te veel en stuiterde hij over de hobbel na de tunnel, waarna hij hard crashte.

“Dit doet pijn”, zegt Sutil tegen de Duitse pers, niet doelend op fysieke pijn, maar op het feit dat het ‘altijd pijn doet als je door eigen fout uitvalt’. Over wat hij fout deed, kan de coureur kort zijn in de terugblik van het team: “Ik maakte een fout tijdens het aanremmen, verloor de controle over de achterkant en klapte in de vangrail. Erg jammer. Het spijt me voor het team”, zo toont ook hij zich schuldbewust.