Volgens berichten in de buitenlandse media begint Pirelli maandag op het circuit van Mugello aan een driedaagse testsessie om de banden voor 2011 uit te proberen.

De Spaanse krant AS, de Engelse autosportwebsite Pitpass en het Duitse Motorsport-Total melden dat Pirelli maandag van start gaat met de eerste serieuze test van de banden die men volgend jaar in de Formule 1 wil gebruiken.

Pirelli voerde in juli al een eerste bandentest uit met een GP2-auto. Volgens de Italiaanse bandenproducent zelf verliep deze test zeer goed, waardoor het nu tijd is om een Formule 1-bolide van Pirelli-schoeisel te voorzien.

Volgens de berichten gaat Pirelli op het Italiaanse circuit van Mugello een Toyota TF109 uit 2009 inzetten, terwijl verwacht wordt dat Nick Heidfeld achter het stuur gaat plaatsnemen.

De 33-jarige Duitser is momenteel nog testrijder bij Mercedes, maar heeft er wel oren naar om het testwerk voor Pirelli op zich te nemen. Dat hij daarvoor zijn contract bij Mercedes moet opzeggen is voor Heidfeld geen obstakel, want hij wil het team aan het eind van het jaar sowieso verlaten om een racezitje bij een andere renstal na te jagen.

De aankomende test duurt naar verluidt tot en met woensdag, maar er staan ook al verdere testritten gepland. Zo zou Pirelli later deze maand ook nog in Spanje willen testen, op het circuit van Jerez, en staan er aansluitende testritten op de agenda voor september. Naar verwachting reizen Pirelli en Heidfeld dan af naar Monza, Le Castellet en wordt tenslotte Mugello voor een tweede keer aangedaan.