Het tweede back-to-back weekend van het seizoen staat voor de deur. Na de Grand Prix van Oostenrijk worden snel de spullen gepakt en verplaatst de boel zich naar Engeland. Pirelli heeft de bandenkeuze van de teams weer op een rijtje gezet.

Waar Ferrari in Oostenrijk voor de veilige keuze gaat en in vergelijking met zijn rivalen weinig van de zachtst beschikbare compound mee neemt, kiezen zij in Engeland vol voor de aanval. Het Italiaanse team neemt maar liefst negen setjes supersofts mee naar Silverstone, drie sets softs en één set mediums.

Alleen McLaren neemt meer supersofts mee dan Ferrari, met tien sets supersofts kiest het Britse team voor de derde keer op rij voor de meest aanvallende bandenstrategie.

Wat verder opvalt is de bandenkeuze bij Mercedes, zij nemen slechts 6 sets supersofts mee en Lewis Hamilton kiest daarnaast voor 6 setjes softs. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas laat één setje softs achterwegen en neemt een extra set mediums mee.

De Red Bull coureurs hebben dezelfde bandenkeuze doorgegeven aan Pirelli: 1 set mediums, 4 sets softs en 8 sets supersofts.

Naast McLaren kiest ook Toro Rosso voor de aanval, Daniil Kvyat neemt ook tien sets supersofts mee. Teamgenoot Carlos Sainz kiest voor één set minder, zodat hij een extra set softs erbij kan nemen.