*

Pirelli: ‘Nieuwe deal garandeert vereiste testdagen’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 oktober 2015 15:38

Pirelli: ‘Nieuwe deal garandeert vereiste testdagen’
Racepictures

Pirelli heeft van Bernie Ecclestone de garantie gekregen dat het in de toekomst meer testdagen mag inplannen. Dat vertelt Pirelli’s motorsportchef Paul Hembery aan Motorsport.com.

Ecclestone maakte afgelopen zondag in Sotsji bekend dat Pirelli, dat over een doorlopend contract tot en met eind 2016 beschikt, ook van 2017 en 2019 weer de enige bandenleverancier in de Formule 1 zal zijn. Pirelli en Ecclestone hebben een nieuwe deal gesloten, die enkel nog door de FIA goedgekeurd moet worden.

Een voorwaarde die Pirelli daarbij heeft bedongen, zo verklaart Pirelli’s motorsportchef Paul Hembery ten overstaan van Motorsport.com, is dat het meer testdagen krijgt ter voorbereiding op de drastische reglementswijzigingen voor 2017. Pirelli dringt daar sowieso al enige tijd op aan, maar de Formule 1-teams hebben zich doorgaans terughoudend opgesteld. “Maar we hebben nu de garantie dat er getest gaat worden”, meldt Hembery.

Volgens Hembery vereisen de reglementswijzigingen voor 2017, waarbij op agressief uitziende auto’s met bredere banden wordt ingezet, een flinke investering van Pirelli. “Het is niet het soort investering die je als bedrijf zomaar even doet. We wilden daarom enkele garanties hebben, zodat we de zekerheid hebben dat we ons werk goed kunnen doen, en die hebben we inmiddels gekregen.”

Garanties daargelaten, zijn er nog wel vraagtekens, vertelt Hembery. “We weten nog niet precies hoe de regels voor 2017 eruit komen te zien en met wat voor soort auto we onze 2017-banden kunnen testen. Dat er getest moet worden – en de huidige Formule 1-coureurs dat moeten doen – begrijpen ze inmiddels echter binnen de Formule 1 en er is dan ook ingestemd met het idee”, aldus Hembery, die niet specificeert om hoeveel testdagen het gaat.