Het Thaise Bangkok hoopt vanaf 2015 de Formule 1 te mogen verwelkomen en een race is weer een stapje dichterbij gekomen nu er groen licht is gegeven aan het plan om een circuit aan te leggen in de straten van de hoofdstad.

De Bangkok Post meldt dat er een lay-out is bedacht door ‘buitenlandse experts’ en dat het comité dat de race hoopt te organiseren dit zelfs al heeft goedgekeurd.

Het gaat naar verluidt om een circuit van 5,995 kilometer. De start/finish streep ligt aan de Chao Praya rivier en het circuit loopt vervolgens door de straten van Bangkok om ’toeschouwers en TV-kijkers de kans te geven om toeristische hotspots te zien’, zo vertelt Kanokphand Chulakasem, die namens de Thaise overheid aan het project werkt.

Volgens Chulakasem zal slechts ‘een klein deel van de bevolking’ getroffen worden door de plannen een tijdelijk circuit aan te leggen in hun woonplaats en kunnen er langs het circuit – ‘waaronder in de rivier’ – tribunes neergezet worden die zo’n 150.000 toeschouwers kunnen onderbrengen.

Bernie Ecclestone, de commerciële uitbater van de Formule 1, heeft eind vorig jaar al aangegeven graag vanaf 2015 met zijn circus naar Thailand te komen. Chalerm Yoovidhya, één van de rijkste mannen van Thailand en met zijn familie grootaandeelhouder van Red Bull, zou de race bovendien financieel willen steunen.

Foto: Mark Webber tijdens een demonstratie in Bangkok in 2010. © Red Bull Racing.