Lewis Hamilton moet zich, net als drie van zijn collega’s, zaterdagmiddag tussen 16:30 en 17:15 bij de stewards melden voor het niet correct terugkeren op de baan. Hangt de Brit zo nog een straf boven het hoofd?

Hamilton zou zich net als Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Nicholas Latifi schuldig hebben gemaakt aan het niet op de juiste manier terugkeren op de baan in bocht twee. Hier staan een aantal paaltjes die aangeven hoe je je auto terug moet sturen op circuit, maar volgens de stewards heeft dit kwartet deze route-instructies niet goed gevolgd.

Lees ook: Hamilton ruim de snelste in strijd om pole, Verstappen troeft Bottas af

Afhankelijk van hoe ernstig de stewards het vergrijp vinden, kan Hamilton een gridstraf of een aantal strafpunten opgelegd krijgen. In het geval van een gridstraf zou hij zijn pole verliezen, maar een tik op de vingers en een aantal strafpunten op zijn licentie lijken een waarschijnlijker straf.

In de memo van wedstrijdleider Michael Masi voorafgaand aan het weekend wordt wel specifiek aandacht besteed aan de correcte procedure voor het terugkeren op de baan bij bocht twee. Hierbij wordt geen strafmaat genoemd, wat erop wijst dat dit per geval bekeken wordt.

Lees ook: Hamilton na ‘slechte’ kwalificatie: ‘Had mijn hart in mijn keel’