Sauber-coureurs Felipe Nasr en Marcus Ericsson blikken grotendeels tevreden terug op de vrijdagtrainingen. Voor Nasr was het niet alleen een nuttige dag, maar ook bijzonder om voor eigen publiek te rijden.

Nasr zette tijdens de openingsdag in Brazilië achtereenvolgens een veertiende en dertiende tijd neer en omschrijft de twee vrijdagtraining als ‘positief’. “We hebben dit jaar namelijk nog niet eerder zoveel aerodynamisch testwerk gedaan als tijdens VT1, terwijl ik me in de tweede sessie meer op het rijden zelf heb kunnen richten, en dan met name op het rijden met een volle brandstoftank.”

“Ik heb veel rondjes afgelegd en denk dat het nog beter kan dan dit”, vervolgt hij enthousiast. De Braziliaan genoot verder van zijn optreden in eigen land, vertelt hij: “Het voelde alsof ik thuis was. De atmosfeer rondom de baan was geweldig. Het doet me echt goed dat ik dit heb mogen doen.”

Voor teamgenoot Ericsson is Interlagos een nieuw circuit, dus de Zweed ging in VT1 vooral voor het maken van kilometers. Met ook wat werk aan de set-up achter de rug, kreeg hij tijdens VT2 het goede gevoel te pakken. “Helaas ging de rode vlag echter uit tijdens mijn korte run op de zachte banden.”

“We moesten het programma daardoor omgooien en toen ik aan het eind alsnog voor een snel rondje wilde gaan, was het beste al van de banden af”, verklaart de coureur die op de zeventiende plek bleef steken. Volgens Ericsson heeft Sauber ook nog wel wat werk te doen om de softs onder de knie te krijgen, maar gaat het op de medium-banden al heel behoorlijk.