Er wordt met man en macht gewerkt om de STR11 op tijd af te hebben voor de eerste test in Barcelona volgende week. Volgens teambaas Franz Tost ligt alles op schema, maar zal de Toro Rosso desondanks in een tijdelijk kleurenschema te zien zijn.

De presentatie van STR11 volgt dus na zijn debuut bij de eerste test op 29 februari. Dat is een dag voor de tweede test. De reden voor de late presentatie is dat het erg krap is om alles op tijd af te krijgen. “We willen een mooie auto presenteren en het handmatig schilderwerk vergt de nodige tijd”, luidde de uitleg van Tost tijdens het fabrieksbezoek van FORMULE 1.

Laatste 2015 spec
Sowieso is tijd momenteel Toro Rosso’s grootste tegenstander. Mede doordat de renstal pas laat duidelijkheid kreeg over de motor. Zo gaat het team van Max Verstappen met de Ferrari-krachtbron van 2015 rijden. Tost bevestigde dat het team van Ferrari de laatste spec van 2015 geleverd krijgt, met andere woorden de meest up to date motor van vorig seizoen.

“Ik ben ervan overtuigd dat we een goede motor krijgen van Ferrari. We houden ervan samen te werken en hebben onze grootste successen ook met Ferrari geboekt”, aldus Tost. “Deze motor, het model van eind 2015, is een grote stap vooruit en ik ben optimistisch. We hebben keihard moeten werken om alles op tijd af te hebben, maar als ik naar de auto kijk, kan ik tevreden zijn. I like it.”

Blauw
Op de vraag naar het kleurenschema waar de STR11 mee gaat rijden, grapte Tost: “Het wordt een blauwe auto. Zeker geen zwart. Een zwarte auto is voor begrafenissen en wij daar gaan wij niet heen. We gaan testen.”