Rob Kamphues, tv-presentator en columnist van FORMULE 1, neemt op 13 en 15 juni 2019 deel aan de Road to Le Mans. Kamphues, een ervaren amateurcoureur, zal een Ligier LMP3 besturen voor het Luxemburgse DKR engineering.

De Road to Le Mans mag dan wel een korte race zijn in het voorprogramma van de klassieker, het is ook de enige mogelijkheid om ervaring op te doen op het 13,6 kilometer lange circuit. De hoofdprijs mag er zijn: een startbewijs voor de 24-uurs race in 2020.

Voor de presentator van Ziggo’s Formule 1-programma’s was racen op het stratencircuit van Le Mans altijd een droom. “Ik had nooit gedacht dat ik zelf nog eens de kans zou krijgen om in dit soort auto’s te racen. Meedoen aan de Road to Le Mans is een droom die uitkomt.”

Toch is Kamphues zich bewust van waaraan hij begint. “‘Ik besef maar al te goed dat het gekkenwerk is om op deze leeftijd nog aan racen op Le Mans te beginnen. Maar zoals Frits van Eerd (Jumbo’s topman, red) me zei: ‘Als je ophoudt met dromen, kun je net zo goed in je kist gaan liggen’.”

Lees ook: WEC: Zege voor Toyota met Alonso op door regen en sneeuw geteisterd Spa, Vandoorne naar het podium