Preview Special 2015 is uit!

Wie had dat een jaar geleden gedacht? Max Verstappen in de Formule 1 als jongste coureur ooit. Hijzelf in elk geval niet. Hij stapte van de kartsport over naar de Formule 3. Hij imponeerde vanaf de eerste race en de topteams in de Formule 1 hengelden al snel naar zijn diensten. Red Bull was het meest slagvaardig door de troefkaart Toro Rosso uit te spelen.

Bij het juniorenteam van Red Bull gaat Max Verstappen geschiedenis schrijven als jongste debutant ooit. Maar dat gegeven zal na de eerste race in Melbourne snel naar de achtergrond verdwijnen. Daarna moet Max Verstappen ‘gewoon’ presteren. Natuurlijk, als debutant mag hij fouten maken, maar hij moet zijn vooruitgesnelde faam wel waarmaken.

Waar dat toe gaat leiden hangt af van de krachtsverhoudingen binnen het uitgedunde Formule 1-veld. Een startveld dat is opgefrist door een paar opmerkelijke transfers. Fernando Alonso keert terug bij McLaren, dat met Honda-motoren aan de start verschijnt. Sebastian Vettel heeft de lokroep van Ferrari niet kunnen weerstaan. Daniil Kvyat neemt zijn plaats bij Red Bull over.

Bij Mercedes blijft alles bij het oude. Wereldkampioen Lewis Hamilton wil zelfs niet van startnummer veranderen. Afgaande op de wintertests is Nico Rosberg opnieuw de grootste concurrent van Hamilton. We gaan het meemaken vanaf vrijdag 13 maart in Melbourne. Met de Preview Special van Formule 1 beschik je over alle informatie om goed voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan.