Lotus-coureur Romain Grosjean kende door een waterlek een moeilijke openingsdag in Hongarije, waar teamgenoot Pastor Maldonado voor de verandering eens wel zonder problemen uit de startblokken kwam.

De dit jaar zo geplaagde Maldonado kwam in totaal tot 68 ronden en zette achtereenvolgens een veertiende en zestiende tijd neer. “Dit was een prima dag voor me en dat ik geen technische problemen had, was natuurlijk wel zo fijn”, vertelt de Venezolaan.

Volgens Maldonado is het aan de praat krijgen van de banden ‘de grootste uitdaging’, maar was de balans van zijn bolide lang niet slecht. “Ik denk dan ook dat we het hier beter kunnen doen dan we recentelijk hebben gedaan. Dat is althans wel het doel”, verklaart hij.

Grosjean
In de andere E22 moest Romain Grosjean het noodgedwongen bij 38 rondjes houden. “Ik hou van dit circuit, dus het was frustrerend om zoveel oefentijd te moeten missen, zeker aangezien we die tijd juist goed kunnen gebruiken om de auto te verbeteren”, zo steekt Grosjean – die het twee keer met P17 moest doen – zijn ergernis niet onder stoelen of banken.

Niet alles zat echter tegen bij de Fransman, want ook hij rappoteert dat de auto – op de momenten dat hij werkte – niet verkeerd aanvoelde. “Zoals altijd is er nog wel flink wat werk te doen voor we ons dienen te kwalificeren, maar we gaan er morgen hoe dan ook alles aan doen er iets van te maken, want een goede gridpositie weegt hier zwaar”, besluit Grosjean.