Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov denken allebei dat er vandaag net iets meer in had gezeten dan ze eruit hebben gehaald, al ligt dat volgens de Fin en de Rus niet aan henzelf.

Kovalainen, goed voor de negentiende tijd, wijst naar zijn achtervleugel als oorzaak voor het niet maximaliseren van zijn rondetijd. “Ik had tijdens mijn laatste run namelijk een probleem met het drag reduction system“, legt hij uit. “Daardoor kon ik de snelle bochten niet echt aanvallen en dat heeft me een beetje tijd gekost.”

“Verder ben ik eigenlijk best wel tevreden met mijn kwalificatie”, vertelt Kovalainen, die ook nog aangeeft dat het er ‘voor morgen prima uit ziet, aangezien we de auto het goed doet onder koudere omstandigheden’. “Hopelijk kan ik morgen ook weer een goede start maken en daarna kijken hoe hard ik de auto’s voor me onder druk kan zetten”, spreekt hij verder nog.

Waar Kovalainen er in slaagde om behalve zijn eigen teamgenoot ook de beide Marussia’s en HRT-rijders achter zich te houden, daar lukte Petrov het niet om Marussia-coureur Charles Pic te verslaan, want daar was hij ongeveer zes honderdsten te langzaam voor.

Ook Petrov denkt echter dat het sneller had gekund en zoekt de oorzaak daarvoor niet bij zichzelf. “Ik had geen goede set-up, omdat we in VT3 een beetje hebben lopen experimenteren, en daardoor kon ik niet voluit gaan tijdens de kwalificatie.”

“Tijdens mijn tweede run, toen ik op de zachte banden reed, was het vervolgens wel iets beter, maar ik had helaas last van verkeer en verloor daardoor alsnog wat tijd”, besluit Petrov, die eveneens denkt dat het morgen beter zal gaan.