Caterham bracht vandaag beide auto’s aan de finish. Helemaal vlekkeloos verliep de Duitse GP voor het team echter niet. In de slotfase begonnen de voorbanden van Heikki Kovalainen hevig te slijten.

“Ik had een goede eerste helft van de wedstrijd”, meende de Fin na afloop. “De auto voelde beter dan eerder dit weekend en ik kon hard rijden. Na de tweede stop voelde ik een probleem. Plotseling sleten de voorbanden veel meer dan normaal. Daarom besloten we op het einde nog de voorvleugel te veranderen. Wellicht dat dat het probleem zou oplossen.”

“De auto voelde vervolgens weer normaal aan. Toen was het zaak om de auto naar de vlag te sturen. Het is wel duidelijk dat onze auto beter presteert als het warmer is. Hopelijk hebben we daarom meer snelheid in Hongarije. Daar won ik natuurlijk mijn eerste race. We zien wel wat er komend weekend gaat gebeuren.”

Kovalainen eindigde de race uiteindelijk als negentiende. Tijdens de Duitse GP vocht hij soms met teamgenoot Vitaly Petrov. De Rus eindigde als zestiende. “Ik ben tevreden met mijn prestaties”, aldus Petrov. “Het was een rustige race voor mij en de auto voelde vanaf de eerste ronde goed aan. Ik heb denk ik daarom het maximale uit de race gehaald.”

“Vooral mijn laatste stint was goed. Ik wist dat Senna op zachtere banden achter mij reed en ik moest voor hem zien te blijven. Ik concentreerde mij op het halen van de vlag zonder fouten te maken. Ik ben blij voor het team met het resultaat. Het is bemoedigend dat de auto vandaag beter aanvoelde.”

“We waren snel in de openingsfase, zoals dat het hele jaar al het geval is. Hopelijk nemen we dat mee naar Hongarije. Omdat beide auto’s zijn gefinished, hebben we veel informatie om te verwerken. Dat moet ons komend weekend helpen.”