Oud wereldkampioen Alain Prost hoopt dat de Formule 1 snel afscheid neemt van de V6-motoren en DRS. De Fransman is onder de indruk van de 2017-auto’s, maar denkt dat de sport fundamentele veranderingen moet ondergaan om de fans meer spektakel te bieden.

De Fransman memoreert aan zijn McLaren uit de jaren ’80, die in de kwalificatie ruim 1400pk kon produceren. “Ik denk dat het tijd is voor iets anders, want we hebben meer vermogen nodig”, zegt Prost over de huidige V6-krachtbron tegen Autocar. “We hebben een simpelere en goedkopere motor nodig, maar wel een elektrische zoals we die nu ook hebben.”

Wel een elektrische motor dus, maar liever geen elektrische hulpmiddelen als DRS voor Prost. “Kunstmatige hulpmiddelen werken niet in de autosport”, vindt hij. “Ik hou niet van inhalen met DRS. De fans weten dat het niet moeilijk inhalen is zo, het is geen speciale manoeuvre, dus het heeft geen zin. Ik vind het nu wel beter, want het heeft dit jaar minder effect dan andere jaren.”

Prost pleitte eerder ook al voor een totaal ander bandenreglement, waarin teams volgens de Fransman onder andere verschillende banden in één set moeten kunnen gebruiken.