Een puntenklassering zat er vandaag niet in voor Adrian Sutil en zijn teamgenoot Paul di Resta. Sutil moest genoegen nemen met de dertiende plaats, Di Resta viel uit.

Veertien ronden voor het vallen van de vlag zat het er op voor Di Resta: zijn team sommeerde hem zijn bolide aan de kant te zetten, hetgeen de Schotse debutant zodoende deed.

“Ik verliet de pits na mijn laatste stop en het team vertelde me toen dat ik de auto moest parkeren, dus er was duidelijk een probleem”, zegt Di Resta zonder het probleem in kwestie verder te benoemen.

“Het was jammer dat het er toen op zat, want ik had er zin in om in de slotfase nog op nieuwe banden aan de slag te gaan”, benadrukt de coureur, die zijn hoop na een lastig begin juist op het eind van de race had gericht: “We kwamen namelijk tempo tekort en waren om die reden op vier stops overgestapt, maar het was al met al gewoon een zware middag”, vat hij samen.

In de andere Force India had Sutil het iets beter naar zijn zin. “Mijn start was zeker niet slecht. Ik kon mijn positie behouden en het duel aangaan met de jongen om me heen”, vertelt hij.

Sutil, die in tegenstelling tot Di Resta voor drie pitstops koos, kwam gedurende de race echter toch tot de conclusie dat er niet meer inzat dan zijn uiteindelijke dertiende stek: “We kwamen snelheid tekort om het de teams voor ons moeilijk te maken, dus meer dan dit zat er vandaag niet in voor ons.”