Paul di Resta reed vandaag een solide race en stuurde zijn Force India naar de zevende plaats op het Circuit de Catalunya. Teamgenoot Adrian Sutil zag zijn kans op punten ondertussen in rook opgaan tijdens een pitstop.

“Deze zevende plek is, zeker aangezien Barcelona een circuit is waarop onze auto het doorgaans niet geweldig doet, absoluut een goed en belangrijk resultaat voor ons”, zo vat Di Resta zijn zondag samen.

“We zeiden vooraf nog tegen elkaar dat de zevende plek een mooi resultaat zou zijn, dus het is een positief teken dat we deze positie in de wacht hebben kunnen slepen en dat we aan het eind zelfs nog om P6 konden vechten.”

“Dit resultaat is bovendien verder bewijs van onze regelmaat en het feit dat we dit jaar elk weekend goed kunnen meekomen”, vervolgt Di Resta, die meent dat er ‘nog meer in het vat zit’ bij Force India.

Pechvogel
Adrian Sutil kwam in de andere Force India niet verder dan de dertiende plek. De Duitser lag na een goede start aanvankelijk voor Di Resta en had misschien zelfs wel hoger dan zijn teamgenoot kunnen eindigen, maar hij verloor erg veel tijd bij een pitstop.

“Er was een probleem tijdens mijn eerste pitstop en het team vroeg me toen de motor af te zetten. Ze wisten het probleem vervolgens wel te verhelpen, maar mijn kans op een puntenfinish was inmiddels verkeken”, vertelt Sutil, die terugviel naar de laatste plek terwijl zijn bolide in de pits stond te roken.

“Het is extreem teleurstellend dat ik geen punten aan deze race heb overgehouden, want we waren wel ontzettend snel vandaag”, verzucht Sutil, die in Maleisië, China en Bahrein ook al bezoek had gehad van de pechduivel.

Wielmoer
Adjunct-teambaas Robert Fernley steekt Sutil een hart onder de riem: “Zijn tempo was zeer indrukwekkend en hij had flink kunnen scoren als hij geen pech had gehad. Helaas ging er echter iets mis met de wielmoer van zijn rechterachterwiel en verloor hij veel tijd”, zo legt Fernley – die Di Resta overigens ook prijst voor zijn ‘erg sterke race’ – uit wat er mis ging bij Sutil.