Marcus Ericsson haalde Q3 voor het team van Sauber, maar begint morgen toch niet van een plekje bij de eerste tien. De Zweed kreeg namelijk straf voor het hinderen van Nico Hülkenberg.

Ericsson hield Hülkenberg op in Q1 van de kwalificatie, en hoewel Hülkenberg het net als Ericsson nog wel gewoon tot Q2 – en daarna ook Q3 – wist te redden, heeft Ericsson toch drie startplekken straf opgelegd gekregen van de wedstrijdleiding.

Dat er voor het eerst sinds het raceweekend in Oostenrijk weer een Sauber in Q3 verscheen, levert dus geen startplek bij de eerste tien op. Ericsson, die in Q3 de tiende tijd reed, start zondag door de straf namelijk als dertiende, twee plekken achter zijn teamgenoot Felipe Nasr.

Ondanks de straf is Ericsson tevreden over zijn dag. “We waren immers sterk in de kwalificatie en hebben Q3 gehaald, terwijl het team haar werk goed heeft gedaan. We hebben de juiste keuzes gemaakt qua set-up en de kwalificatie was mijn beste sessie van het weekend.”

Ericsson moet wel toegeven dat zijn ronde in Q3 beter had gekund, omdat hij een foutje maakte. Teamgenoot Nasr maakte ook een fout, maar dan in Q2. “Ik moest mijn ronde daardoor afbreken”, legt hij uit. “Voordat ik een fout maakte, was ik er echter vrij zeker van dat ook ik Q3 zou halen.”

Voor de race van zondag, ziet Nasr desondanks kansen. “Mijn startplek is alsnog goed genoeg om mee te doen om de punten”, meent de Braziliaan, die volgens teambaas Monisha Kaltenborn net als Ericsson inderdaad voor de punten moet kunnen gaan.