De Race of Champions wordt dit jaar wederom in Duitsland gehouden. Na Düsseldorf is nu Frankfurt aan de beurt om het prestigieuze evenement te huisvesten.

Aan de Race of Champions nemen coureurs uit verschillende disciplines deel. Vorig jaar wonnen Michael Schumacher en Sebastian Vettel de landenwedstrijd. Het was de vijfde keer in successie dat Duitsland de titel pakte.

Beide coureurs hebben hun deelname voor de komende editie, op 3 en 4 december in de Commerzbank-Arena, reeds toegezegd. “Nadat ik de wereldtitel Formule 1 won, bleven veel beelden in mijn hoofd hangen”, zegt Vettel. “Eén daarvan is het winnen van de ROC Nations Cup voor eigen publiek.”

“Mijn doel voor dit jaar is om ook succes te boeken in de individuele competitie. Het is altijd leuk om mee te doen, maar vanaf het moment dat we onze helm opzetten, nemen we het echt wel serieus en gaan we voluit.”

Michael Schumacher vult aan: “Afgelopen jaar was de sfeer geweldig en ik weet zeker dat het in Frankfurt nog beter zal zijn. Je bent zo dichtbij de fans dat je hun aanmoedigingen zelfs over het motorgeluid heen kunt horen.”