Won-Hwa Park, de organisator van de Grand Prix van Zuid-Korea, wil graag een nieuwe overeenkomst met Bernie Ecclestone sluiten om de Grand Prix zo uit de rode cijfers te halen.

Zuid-Korea kampt – zo bevestigt Park in gesprek met Autosport – dus met hetzelfde probleem waar wel meer locaties waar geracet wordt mee te maken hebben, en dat is dat het evenement niet winstgevend is.

“Ondanks dat we verlies lijden, willen we echter graag met de race doorgaan”, benadrukt Park allereerst. “Dit evenement is namelijk belangrijk voor de regio en de economische ontwikkeling van dit deel van het land.”

Om er voor te zorgen dat de Grand Prix in Yeongam levensvatbaar blijft, neemt hij verscheidene maatregelen: “We proberen nog altijd meer steun los te krijgen vanuit de overheid, want ondanks dat ze ons wel geld geven, is dit niet zoveel als we hadden verwacht.”

“Daarnaast doen we onze best om de kosten zoveel mogelijk te beperken en terug te dringen”, vervolgt Park. “Dat is eigenlijk het belangrijkste, want de Grand Prix wordt er natuurlijk niet populairder op als hij verlies maakt.”

Een andere belangrijke stap om het verlies te beperken is het opnieuw onderhandelen van de overeenkomst die de organisatie heeft met Ecclestone. “We hebben de hulp van meneer Ecclestone nodig”, erkent Park.

“Hij is op de hoogte van de situatie waarin we ons bevinden, en ik hoop dat hij bereid is ons een handreiking te doen. We moeten daarom ook met hem gaan praten, want we hebben zijn hulp echt nodig”, herhaalt Park, die tevens bevestigt dat de huidige deal in zijn ogen teveel geld kost: “Dat denk ik eigenlijk wel ja.”

Op de vraag of de Grand Prix van Zuid-Korea nog wel een toekomst heeft als Ecclestone niet van plan is om zijn prijs te laten zakken, blijft Park het antwoord schuldig. “De toekomst van de race is er inderdaad van afhankelijk, maar verder is het nog te vroeg om er iets over te zeggen, behalve dat we de Grand Prix graag willen blijven organiseren.”