De Grand Prix van Bahrein is voor Max Verstappen uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlander in dienst van Red Bull viel uit nadat zijn remmen ogenschijnlijk dienst weigerden.

Max Verstappen is , startend vanaf de zesde plaats, nog goed weg en verslindt in de eerste de beste bochtencombinatie zowel Kimi Räikkönen als teamgenoot Daniel Ricciardo. De Red Bulls, die het hele weekend lang het tempo vooraan toch redelijk kunnen volgen, weten vervolgens de aansluiting met het leidende drietal te behouden.

Verstappen meldt zich zelfs voortdurend onder de achtervleugel van Lewis Hamilton op P3, maar komt er niet aan voorbij: “We zijn sneller, maar ik zit vast achter Lewis”, roept hij over de boordradio. Daarom volgt hij na elf ronden het voorbeeld van Sebastian Vettel die vanaf de tweede plaats voor de undercut durft te gaan.

De kans om van het profiteren van het plan, is hem echter niet gegund. De Nederlander schiet in bocht vier bijna stuurloos rechtdoor van de baan en komt met de neus in de bandenstapels tot stilstand: “De remmen werkten niet, arrrrgh”, klinkt het over de boordradio. De eerste uitvalbeurt van 2017 is daarmee een feit.