Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Ferrari-coureur plaatste vier ronden voor de finish een beslissende inhaalactie op leider Valtteri Bottas en pakte zijn vierde zege van het seizoen. Max Verstappen viel uit.

Publiekslieveling Lewis Hamilton, Vettels grote rivaal in het WK, reed in een sterke inhaalrace naar de tweede plek. Hij vertrok op Silverstone van pole en ging op jacht naar zijn vijfde opeenvolgende zege in zijn thuisrace, maar zag dat streven al in de derde bocht gedwarsboomd. Kimi Räikkönen tikte hem achterstevoren. Ondanks een tijdstraf van tien seconden werd de Fin uiteindelijk nog derde.

Een safetycarfase wegens een crash van Marcus Ericsson zorgde twintig ronden voor de meet voor een ommekeer in de race, die tot dan toe vrij saai was. Vettel reed aan de leiding, maar stond die door een tweede pitstop te maken af aan Valtteri Bottas. Na twee herstarts – er volgde nog een safetycar – reed Vettel op zijn versere banden vlak achter Bottas. Uiteindelijk stak hij hem voorbij.

Bottas viel in de ronden daarna terug naar P4. Hij liet Hamilton voorbij en werd gepasseerd door Räikkönen. Hamilton had zich voor de safetycar de baan op kwam terug geknokt naar de zesde plek. Hij besloot geen tweede stop te maken. Dat pakte goed uit: zijn banden bleven beter dan die van Bottas. In de buurt van Vettel kwam hij echter niet meer.

Vettel breidt voorsprong uit
In het de stand van het wereldkampioenschap breidde Vettel zijn voorsprong op Hamilton verder uit. Hij ligt nu acht punten voor op zijn Mercedes-concurrent. Räikkönen is derde, voor Daniel Ricciardo, die in Groot-Brittannië een bijrol speelde en als vijfde eindigde. Bottas ligt vijfde in het WK.

Max Verstappen leek aanvankelijk af te stevenen op zijn vierde podium op rij. Na de start belandde hij op de derde plek. Door zijn extra stop tijdens de safetycar viel hij terug naar de vierde plek. Later werd hij nog ingehaald door Räikkönen, om ten slotte vijf ronden voor het einde uit te vallen.

Sauber-sensatie Charles Leclerc reed tot aan zijn pitstop in de negentiende ronde op de zevende plek. Toen ging het echter mis: meteen bij het uitkomen van de pits parkeerde hij zijn auto naast de baan, waarschijnlijk zat er een wiel niet goed vast.

Puntenfinishes waren er wel voor Nico Hülkenberg (zesde), Esteban Ocon (zevende), Fernando Alonso (achtste), Kevin Magnussen (negende) en Pierre Gasly (tiende).