Racing Point, het team dat voortgekomen is uit Force India, begint het seizoen 2019 waarschijnlijk met een nieuwe titelsponsor. Het team zou een overeenkomst gesloten hebben met SportPesa, een online gokbedrijf.

De Force India-bolides kleurden de afgelopen twee seizoenen roze vanwege een sponsordeal met BWT. Met ingang van het nieuwe seizoen kan die kleurstelling weleens veranderen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde RaceFans.net heeft Racing Point namelijk een sponsorovereenkomst gesloten met SportPesa, die daarmee de nieuwe titelsponsor van het team is. Racing Point heeft de deal nog niet bevestigd.

De Force India-auto’s waren de afgelopen twee seizoenen kenmerkend roze.

De overeenkomst tussen Racing Point en SportPesa zou met ingang van 2019 voor twee seizoenen gelden met de optie om met een seizoen te verlengen. Volgens RaceFans betaalt SportPesa 7 miljoen euro voor het eerste seizoen als sponsor, 8,8 miljoen euro voor het tweede seizoen en 10,5 miljoen euro voor een eventueel derde seizoen. Of de komst van SportPesa betekent dat huidige hoofdsponsor BWT van de auto’s verdwijnt, is niet bekend.

SportPesa is een bedrijf dat actief is op de online gokmart voor onder meer voetbal en tennis. Het bedrijf is opgericht in 2014 en werkt in Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. SportPesa heeft zijn hoofdkwartier in het Britse Liverpool. De naam SportPesa doet bij voetballiefhebbers mogelijk een belletje rinkelen; het bedrijf is namelijk shirtsponsor van Premier League-club Everton.

Lees ook: Stroll en Perez onthullen nieuwe Racing Point tijdens autoshow in Canada

Racing Point presenteert de nieuwe teamkleuren en identiteit op 13 februari in Canada, op de Toronto Motor Show. Daar wordt dus meer duidelijk over de kleurstelling, hoofdsponsor en mogelijk zelfs over de teamnaam. Teambaas Otmar Szafnauer heeft namelijk al aangegeven dat de naam Racing Point, zoals het team sinds de overname door Lawrence Stroll en consorten heet, voor de start van het seizoen 2019 weer zal veranderen.