*

Racing Point komt met eerste update ‘B-spec’ naar Hockenheim: ‘Hopelijk een keerpunt dit seizoen’

Laurens Stade

Laurens Stade

24 juli 2019 14:00

Racing Point komt met eerste update ‘B-spec’ naar Hockenheim: ‘Hopelijk een keerpunt dit seizoen’

Sergio Pérez hoopt dat de updates die het team van Racing Point meeneemt naar Hockenheim ‘een keerpunt’ gaan betekenen. Het team komt dit weekend met de eerste variant van de ‘B-spec’ auto in de hoop daarmee een sprong te kunnen maken in de middenmoot.

Het Duitse Auto Motor und Sport meldt dat Racing Point dit weekend in Hockenheim komt met updates aan de achterkant van de auto. Volgende week in Hongarije zou dan de voorkant van de ‘B-spec’ moeten arriveren.

”Alles op het chassis na is nieuw. Voorheen was een upgrade als deze onmogelijk”, aldus technisch directeur Andrew Green.

Momenteel staat Racing Point zevende in het constructeurskampioenschap met negentien punten. Van de laatste zes races verliet de Britse renstal maar liefst vijf keer het circuit zonder punten. Daardoor ligt het team al 41 punten achter op de leiders van de middenmoot, McLaren.

Racing Point-coureur Sergio Pérez hoopt dat de updates ook daadwerkelijk een keerpunt betekenen voor het team. ”Ik heb de laatste tijd weinig geluk gehad. Zeker in Silverstone, daar verdienden we een beter resultaat.” In Silverstone kwam de Mexicaan in aanraking met Renault-coureur Nico Hülkenberg, waardoor hij zijn voorvleugel kapot reed. Daardoor zakte hij helemaal terug naar de laatste plaats.

”Ik geloof zeker dat we nog voor de zomerstop goede stappen kunnen zetten en dat ons geluk zal terugkeren”, vervolgt Pérez. ”Het is een kwestie van tijd totdat we weer kunnen doen wat we moeten doen: punten scoren.”

Lees ook: Racing Point en Williams vestigen hoop op grote updates ‘halverwege het seizoen’

 

Lees meer over

Pérez racing point

Gerelateerd