Kimi Räikkönen werd tijdens het raceweekend in Singapore geteisterd door rugklachten. Of hij in Zuid-Korea wel het hele weekend pijnvrij zal zijn zijn, is volgens Räikkönen een kwestie van afwachten.

“Dit soort rugproblemen zijn niets nieuws voor me, want ik heb er al jaren last van”, vertelt de Lotus-coureur. “In Singapore was het op zaterdag echt een ramp, maar zondags ging het gelukkig beter. Ik kon gewoon racen – wat natuurlijk het belangrijkste is – en wist zelfs nog een podiumplaats in de wacht te slepen.”

“Hoe mijn rug zich in Zuid-Korea zal houden, moeten we nog maar zien. We komen er wel achter wanneer ik vrijdag in de auto op het circuit aan de slag gaat”, vervolgt Räikkönen.

Wat zijn kansen voor komend weekend betreft, zegt Räikkönen het volgende: “Onze auto voelde goed aan in Singapore en ik kon er écht mee racen, dus hopelijk kunnen we dat vasthouden. Verder mik ik erop het over het algemeen een stapje beter te doen dan in Singapore, waar we in de kwalificatie niet sterk waren”, aldus de Fin die weet dat je ‘het jezelf makkelijker maakt als je je in de toptien kwalificeert’.

Grosjean
Teamgenoot Romain Grosjean kreeg dat laatste wel voor elkaar in Singapore, hij kwalificeerde zich aldaar immers knap als derde. Die startplaats bracht de Fransman echter weinig geluk voor de race, want nadat hij eerst al naar de pits moest voor reparatiewerkzaamheden aan zijn motor, gaf deze later toch nog definitief de geest.

“Zonder dat probleem had ik denk ik tweede of derde kunnen worden. De uitvalbeurt was dus een teleurstelling, maar onze auto was snel in Singapore, zoals de derde plaats in de kwalificatie ook wel aantoonde”, haalt Grosjean aan.

“Door de getoonde snelheid ga ik positief gestemd richting Zuid-Korea, want ik verwacht dat de auto het daar ook goed doet. Als we de snelheid kunnen vasthouden die we in Singapore hadden, ziet het er goed voor ons uit voor de komende races.”

“In Zuid-Korea zelf wil ik het verder gewoon zo goed mogelijk doen. Dat betekent ook dat we hopelijk een probleemloos weekend doormaken en wat meer geluk hebben dan in Singapore.”