Ferrari-coureur Kimi Räikkönen denkt dat hij dit jaar wel heeft bewezen nog snel genoeg te zijn, ook al is hij niet gelukkig met zijn resultaten.

Twee tweede plekken, twee derde, twee vierde, twee vijfde en één zevende: dat is de buit voor Räikkönen na elf Grands Prix. Bij het ingaan van de zomerstop staat hij zo vijfde in het WK, met 116 punten, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel aan kop gaat met 202.

Van alleen maar tweede en derde plaatsen wordt Räikkönen niet heel blij.

“Ik ben, als ik voor mezelf spreek, niet blij met mijn resultaten”, draait de wereldkampioen van 2007 daar niet omheen ten overstaan van Autosport. “Ik wil races winnen en constant vooraan meedoen, maar dat is dit jaar niet heel vaak gelukt.”

“Wat het rijden betreft, heb ik de snelheid nog, dus daar maak ik me niet druk om. Waar het mis gaat, is dat het niet altijd juist op z’n plek valt”, luidt de uitleg van de Fin, volgens wie er ‘redelijk wat dingen’ zijn geweest die een negatief effect hebben gehad op zijn resultaten.

Räikkönens contract met Ferrari loopt eind dit jaar af en hoewel de Scuderia er naar lijkt te neigen dit te verlengen, is er nog niks zeker. The Iceman zelf is dat dus ook niet: “Of dit genoeg is met oog op de toekomst? Geen idee. Dat merken we op een gegeven moment wel.”

“Het team weet echter wat ik wil. Het is aan Ferrari om uiteindelijk een beslissing te nemen en te doen wat het beste voor ze is”, verklaart Räikkönen, die nog maar eens herhaalt dat hij niet meedoet om het meedoen: “Ik wil goed presteren, dat is mijn enige doel en de enige reden dat ik hier rij.”