Ferrari-coureur Kimi Räikkönen kent een moeizame seizoensstart en geeft toe dat het hem ‘veel te lang duurt’ om aan de auto van dit jaar te wennen. 

“Het zou vanaf het begin al goed moeten zijn, maar dat is het dus overduidelijk niet”, vindt Räikkönen. “Eerlijk gezegd duurt het veel te lang.” De Fin kan het tempo van teamgenoot Sebastian Vettel, die twee van de drie races dit seizoen won, nog niet bijhouden. “Met het team doen we het goed, maar ik kan niet blij zijn met mijn eigen resultaten.”

De Fin eindigde de eerste twee races naast het podium, wat resulteerde in een publieke discussie over zijn positie bij het team van Ferrari. Bij de afgelopen Grand Prix in Bahrein had Räikkönen minder last van de onderstuur-problemen waar hij in Australië en China nog mee kampte. In de woestijn finishte hij, ondanks een dramatische openingsronde, toch als vierde.

Räikkönen

Räikkönen had naar eigen zeggen “een poepstart” in Bahrein en viel meteen ver terug.

“Ik ben blij met hoe de auto nu is”, zegt Räikkönen. “Ik denk dat we nu alles goed doen. Ook in de race in Bahrein ging het goed, maar toen maakte ik een zooitje van de openingsronde waardoor we het een stuk moeilijker kregen. Ik kan niemand anders de schuld geven behalve mijzelf. Maar het zijn kleine dingen, want in het grote geheel zijn we waar we willen zijn.”

Räikkönen staat vierde in het kampioenschap met 34 punten uit drie races. Teamgenoot Sebastian Vettel voert het klassement aan met 68 punten. Samen staan ze met het team van Ferrari bovenaan het constructeurskampioenschap, drie punten voor op Mercedes dat 99 punten heeft.