Kimi Räikkönen heeft tijdens de Grand Prix van Canada niet zoveel plaatsen kunnen goedmaken als hij vooraf had gehoopt, al vocht hij zich nog wel van de twaalfde naar de achtste plaats.

“De auto was vandaag wat beter dan gisteren in de kwalificatie het geval was, maar ik zat regelmatig klem achter coureurs die weliswaar voor me rondreden, maar langzamer onderweg waren”, laat de Lotus-coureur optekenen.

“Inhalen was helaas erg lastig, aangezien de DRS-zone niet erg lang is in Canada en het bovendien ook nog vaak zo is dat de auto voor je ook gewoon gebruik mag maken van zijn verstelbare achtervleugel”, vervolgt Räikkönen.

“Hoewel het fijn is dat we toch weer punten hebben gescoord, hadden we aan de andere kant toch ook zeker een kans om het beter te doen dan dit. Helaas viel het echter niet allemaal lekker op zijn plaats voor mij, maar dat komt ook omdat het op zaterdag niet goed ging tijdens de kwalificatie.”

“Als je van verder terug aan de race moet beginnen, weet je namelijk dat het een zware opgave wordt. We moeten er tijdens het volgende raceweekend dan ook echt voor zorgen dat we het beter doen op de zaterdag, want als je vooraan mag beginnen, dan is het veel makkelijker om in een goede positie aan de finish te komen”, zo luidt de vanzelfsprekende conclusie van Räikkönens lezing.