Lotus-coureur Kimi Räikkönen reist met veel vertrouwen af naar Valencia, want hij verwacht dat zijn team het er goed kan doen en mikt daarom ook op de zege.

Dat Räikkönen op een overwinning inzet, is echter niet zo bijzonder. “Want ik probeer altijd te winnen”, verklaart hijzelf. “Ik heb bovendien nog nooit gewonnen in Valencia, dus het lijkt me een mooi doel om komend weekend na te streven.”

Of dit ook een realistisch doel is, durft de Lotus-coureur niet met zekerheid te zeggen, maar één van de voortekenen is in ieder geval veelbelovend: “Het wordt waarschijnlijk heet in Valencia en wij doen het altijd goed onder warme omstandigheden”, weet Räikkönen.

De Fin weet aan de andere kant echter ook dat het in Valencia noodzakelijk is om je goed te kwalificeren, en de kwalificatie is juist een punt waarop Lotus het moeilijk heeft. “Inhalen is lastig op het Valencia Street Circuit en het is ook niet zeker of DRS er bij kan helpen, dus het is essentieel om een goede startplaats te verkrijgen en ook aan de goede, schone, kant van de baan te staan.”

Räikkönens teambaas Eric Boullier beaamt dat de kwalificatie ‘een verbeterpunt’ is, maar benadrukt tevens dat Lotus er al mee bezig is hier een oplossing voor te vinden: “We hebben er al wat ideetjes voor en een aantal daarvan gaan we gelijk in Valencia al in de praktijk brengen, dus we zullen wel zien of het daar beter gaat.”