Kimi Räikkönen heeft al vier keer gewonnen in Spa, maar weet dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Toch zou hij juist in België graag zijn eerste zege van het jaar pakken.

“Hoewel het uiteraard geen garanties biedt dat ik in het verleden zo goed gepresteerd heb in België, kan het natuurlijk ook geen kwaad, en het zou geweldig zijn om voor de vijfde keer in Spa te winnen”, zegt de Lotus-coureur in zijn vooruitblik op het weekend.

“Ik heb tijdens het eerste deel van het seizoen bovendien nog niet gewonnen en de extra punten die een zege oplevert zouden zeer welkom zijn”, vervolgt Räikkönen, die momenteel vijfde staat in het kampioenschap.

De Fin, normaal gesproken niet het type om uitgebreid vooruit te blikken op een raceweekend, neemt verder nog wel even de tijd om het circuit van Spa-Francorchamps te prijzen: “Ik heb alleen maar goede herinneringen aan dat circuit en kan niet wachten om er weer te gaan racen.”

“De sensatie die racen op Spa je biedt, kun je bovendien op geen ander circuit vinden. Het is echt geweldig om met een moderne bolide op zo’n traditioneel circuit te racen. Ik weet zeker dat elke coureur graag naar Spa komt en voor mij persoonlijk is het het beste circuit ter wereld.”

Teamgenoot Romain Grosjean is ook louter positief over het circuit in de Belgische Ardennen: “Het een fantastische baan”, jubelt hij. “Ik verheug me erg op het raceweekend, want Spa is niet alleen een speciaal circuit, maar het is ook nog eens waar ik vorig jaar beslag legde op de GP2-titel, dus het wordt leuk om er weer naartoe te gaan.”

“Voor mij voelt Spa – net als eerder Canada en Monaco – bovendien aan als een derde thuisrace, aangezien ze er Frans spreken. Ik hoop dan ook dat we er een goed weekend kunnen hebben en dat de updates aan onze auto goed zullen werken.”

“Het circuit an sich past bovendien goed bij onze auto, net zoals de rest van de banen die nog op de kalender staan. Het ziet er dan ook goed uit voor de tweede seizoenshelft en hopelijk gaat het ons lukken om een race te winnen.”