Lotus-coureur Kimi Räikkönen wijst een eventuele terugkeer naar Ferrari – het team waar hij ook van 2007 t/m 2009 al reed – niet bij voorbaat af, maar benadrukt wel erg gelukkig te zijn bij Lotus.

Räikkönen staat volgens het Britse Autosport op de nominatie om bij Ferrari eventueel de opvolger van Felipe Massa te worden. Massa’s plaatsje staat eigenlijk al drie jaar lang onder druk vanwege tegenvallende resultaten en dat is de afgelopen maanden alleen maar erger geworden doordat hij een matige eerste seizoenshelft heeft afgedraaid.

Afgelopen week heeft Ferrari, zo stelt het Italiaanse Autosprint, de optie die het voor 2013 op Massa heeft bovenien laten verlopen. Hoewel dat niet per definitie betekent dat Massa zijn spullen kan gaan pakken, toont het wel aan dat Ferrari de knoop in ieder geval nog niet heeft doorgehakt en haar mogelijkheden nog aan het afwegen is.

Één van de mogelijkheden voor de Scuderia zou dus een terugkeer van Räikkönen zijn. Hoewel niet zeker is hoe reëel de kans is dat Räikkönen terugkeert naar het team dat hem eind 2009 nog ontsloeg, laat de Fin zelf weten dat hij een terugkeer niet bij voorbaat al uitsluit: “Ik heb altijd al gezegd dat ik geen problemen heb met Ferrari en er no hard feelings zijn.”

“Hoewel het op het eind waarschijnlijk allemaal wel wat netter had kunnen gaan, heb ik het toch erg naar mijn zin gehad bij Ferrari en zelfs een titel voor ze gewonnen”, vervolgt Räikkönen, die in 2007 – in zijn eerste Ferrari-jaar – de titel pakte.

Räikkönen laat de deur naar Ferrari dus op een kier staan, maar geeft daarbij wel gelijk aan dat hij het erg naar zijn zin heeft bij zijn huidige werkgever Lotus: “Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst je gaat brengen, maar ik zit heb het erg naar mijn zin bij Lotus en het loopt hier ook erg lekker. Ik zit hier goed op mijn plaats.”