Iceman Kimi Räikkönen stond vandaag wederom redelijk onderkoeld op één van de lagere treden van het podium om een bokaal in ontvangst te nemen. Van echte vreugde zal bij Räikkönen namelijk pas sprake zijn als hij een race weet te winnen.

Räikkönen eindige vandaag in Hongarije als tweede en haalde zodoende zijn vijfde podiumplaats van 2012 binnen, maar echt gelukkig oogde hij niet. “De tweede plaats is niet genoeg”, meent de Fin namelijk, waarbij hij zegt zowel voor zichzelf als zijn team Lotus te spreken: “We zijn pas tevreden als we winnen en blijven dus proberen die eerste zege binnen te halen.”

Dat het er vandaag niet van kwam, komt volgens Räikkönen deels door een lastig begin van de race. “Ik had toen een paar problemen met KERS en dat heeft mij zeker niet geholpen.”

“Daarna zat de snelheid er wel goed in en waren we – zoals wel vaker dit jaar – van voren te vinden, maar helaas moesten we dus toch weer genoegen nemen met de tweede plek”, verzucht Räikkönen, die nog maar eens herhaalt op het hoogste stapje van het podium te blijven mikken: “Voor de volgende race op de kalender zetten we gewoon weer in op de zege”, zo verwijst hij naar de Grand Prix van België die hij – toevallig of niet – vier keer heeft gewonnen.