Lotus moest het vandaag weer afleggen tegen de Red Bulls, Ferrari’s en McLarens. Kimi Räikkönen en Romain Grosjean eindigden op ruim een minuut van winnaar Lewis Hamilton.

Een wereld van verschil met de Grand Prix van Abu Dhabi, die Räikkönen nog op zijn naam schreef. De Fin kon wel leven met de zesde plaats. “Het ging wel aardig maar een makkelijke race was het niet”, meende de Lotus-coureur na afloop. “Ik startte slecht, raakte vervolgens in de tweede bocht een Force India en verloor daardoor nog meer plaatsen.”

“De auto was in orde en daarna kon ik coureurs inhalen. Mijn banden werden te koud toen het bewolkt werd en daarom werd ik ingehaald door Jenson Button. We waren vandaag afhankelijk van de vraag of de banden in het juiste window zaten”, aldus Räikkönen over de omstandigheden die bepalen of de banden wel of niet goed functioneren. “Ik sta nog steeds derde in het kampioenschap en we gaan er alles aan doen om dat zo te houden.”

Grosjean eindigde ondanks een spin op de zevende plaats. “Dat was erg irritant. Ik startte goed en reed een dito openingsronde. We waren in ieder geval snel genoeg. Ik herstelde mij goed van de spin en kon vanaf de zevende plaats nog even vechten met Kimi. Dat is altijd mooi. Ik heb zo hard mogelijk gereden dus ik ben blij dat ik punten heb gepakt voor het team.”