Lotus eindigde in Singapore ver van het podium en daar is Kimi Räikkönen niet blij mee. Hij maakt immers nog altijd kans op het winnen van de wereldtitel.

In Marina Bay werd hij zesde. Lotus had een slechte vrijdag en herstelde zich daar maar mondjesmaat van. Räikkönen wil voor de wedstrijd in Japan eerst de vrijdag afwachten om te kijken of een podium weer mogelijk is.

“We krijgen wat nieuwe onderdelen en gaan de auto afstellen aan het circuit en de omstandigheden”, aldus de wereldkampioen van 2007. “De auto is snel, en dat weten we. We moeten ‘m alleen perfect afstellen om zo hoog mogelijk te eindigen. We doen ons best voor een plaats op het podium maar de races worden telkens lastiger omdat andere teams hun auto’s blijven verbeteren.”

“In Japan moet het beter dan in Singapore, dat spreekt voor zich”, vervolgt Räikkönen. “Toen was het podium absoluut buiten bereik. Ik heb geen idee hoe het ons de komende races vergaat. We weten vrijdag pas hoe we de rest van het weekend in Japan gaan aanpakken.”

De Lotus-coureur heeft geen idee of hij als titelkandidaat moet worden beschouwd. “Er kan nog heel veel gebeuren. Theoretisch in ieder geval wel. Persoonlijk vind ik dat je races moet winnen om kampioen te worden. Het moet wel heel gek lopen als ik zonder te winnen de titel afpak van Sebastian Vettel of Fernando Alonso. Ik blijf dus mijn best doen, maar dat doe ik het hele jaar al als ik in de auto stap.”