*

Räikkönen: ‘Niet helemaal tevreden, maar P8 is prima begin’

Daan de Geus

Daan de Geus

17 maart 2019 10:58

Räikkönen: ‘Niet helemaal tevreden, maar P8 is prima begin’
Motorsport Images

Kimi Räikkönen heeft met een achtste plek Alfa Romeo’s rentree opgesierd met vier punten, maar volgens de altijd ambitieuze Fin was een beter resultaat mogelijk geweest als hij geen last had gehad van een tear-off die in een brake duct terechtkwam.

Alfa Romeo staat door de naamsverandering van Sauber voor het eerst sinds decennia weer officieel als constructeur op de grid. Het team kan daarbij gelijk vier punten bijschrijven, dankzij Räikkönens achtste plaats. “Ik ben niet helemaal tevreden, maar voor dit eerste weekend met een nieuw team is het een prima resultaat”, wordt Räikkönen, die is overgekomen van Ferrari, geciteerd door Autosport.

“De auto was snel, maar er kwam al vroeg in de race een tear-off in een brake duct terecht. Het koelen van de remmen ging daardoor niet zoals het hoort en daarom moest ik mijn pitstop eerder maken dan gepland”, vertelt Räikkönen, die in ronde twaalf als eerste van de ‘reguliere stoppers’ naar binnen dook. Verder zijn er volgens de wereldkampioen van 2007 wel wat kleine dingen die nog beter hadden gekund om een beter resultaat te behalen.

De Fin finishte uiteindelijk ook kort achter nummer zeven, Nico Hülkenberg. Zoals zoveel van zijn collega’s had hij de indruk dat hij sneller was dan de coureur die hij in zijn vizier had, maar kwam hij er niet langs. “Inhalen blijft lastig op dit circuit”, verklaart hij, al is het volgens de veteraan wel makkelijker elkaar te volgen met de nieuwe auto’s.

Lees ook: Räikkönen: ‘De auto was snel genoeg, mijn rondje niet’

Lees meer over

Alfa Romeo Räikkönen