Kimi Räikkönen reist met een goed gevoel af richting de Grand Prix van Engeland. De Fin voelt zich altijd prettig op Silverstone en wist er in 2007 in de Ferrari al eens te winnen. Met de fabriek van zijn huidige team Lotus aan het eind van de straat, hoopt hij dat kunststukje te herhalen.

“We hebben een aantal mindere races gehad”, geeft Räikkönen onmiddellijk toe. “We moesten overleven en konden dus niet echt aanvallen. Dat was jammer. Niemand wil zo racen. We hebben weinig punten gehaald, dus het is weer eens tijd voor een goede puntenfinish. Dat moet op Silverstone wel lukken.”

“Het helpt dat Silverstone een permanent circuit is”, vervolgt Räikkönen. “We waren dit jaar eigenlijk wel goed op alle permanente circuits. We moeten dit weekend stapje voor stapje dichterbij de top komen en dan in de race de leiders voorbij rijden.”

Bij Silverstone heeft de ijskoude Fin zowaar nostalgische gevoelens. “Ik vind het geweldig om hier te rijden. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Het is een nostalgisch gevoel, die ik niet zo kan plaatsen. Misschien komt het wel doordat ik hier een overwinning in de Formule Renault behaalde. Dit circuit is de basis van mijn internationale race carrière.”

“Ik denk dat ik hier kan winnen”, blikt Räikkönen met vertrouwen vooruit. “Het is een circuit dat ons ligt. De hogesnelheidsbochten zijn in ons voordeel. Zeker gezien onze nieuwe update. De fabriek ligt aan het eind van de straat. Dus ik hoop dat ik dit weekend mooi kan afsluiten. Dat zou voor iedereen geweldig zijn. Het is eigenlijk toch een thuisrace. Met alle mensen uit de fabriek en hun families erbij is het mooi om een overwinning te kunnen vieren.”