Kimi Räikkönen eindigde in de eerste vrije training als tiende op twee seconden van Lewis Hamilton. In de laatste sessie was het gat naar Sebastian Vettel, die toen de snelste was, nog maar zes tienden.

Opvallend is wel dat Romain Grosjean sneller ging in een auto zonder het nieuwe uitlatensysteem. “De auto voelt nog niet goed aan maar de rondetijden waren in orde. Ik was daarom een beetje verrast toen ik zag waar we stonden”, aldus Räikkönen. “Hopelijk kunnen we ons verbeteren want dan zitten we nog dichter bij het vuur dan nu.”

“Ik reed met het nieuwe uitlatensysteem en ik was vandaag vooral bezig dat systeem uit te testen. Veel hebben we, op dat na, niet aan de auto veranderd. We zijn absoluut sneller geworden, maar ook nu gaat op; meer neerwaartse druk betekent minder paardenkrachten. Het wordt lastig om de pk’s weer terug te vinden.”

“Het is in ieder geval een goede zaak dat je in deze fase van het seizoen nog nieuwe onderdelen uitprobeert. Hier leren we veel van en dan hebben we de kennis alvast voor de nieuwe wagen.”