Kimi Räikkönen had zich graag wat beter gekwalificeerd voor de Hongaarse Grand Prix: “Misschien had ik dan vandaag een serieuzere gooi kunnen doen naar de overwinning.”

Je ziet hem een hele race amper en dan toch staat hij aan het eind van de dag weer op het podium. Kimi Räikkönen reed een degelijke race, hield Sebastian Vettel in de slotfase knap achter zich, maar natuurlijk had de Fin graag een stapje hoger op het podium gestaan.

“Je maakt het jezelf ook niet makkelijk als je er op zaterdag niet goed bij zit”, legt Räikkönen de vinger op de zere plek. “Dan betaal je op zondag de rekening daarvan. Zodoende konden we niet meedoen om de overwinning. Het is tenminste nog iets dat we wat punten zijn ingelopen op Sebastian Vettel.”

“De race op zichzelf ging eigenlijk heel goed. Ik haalde mensen in en de strategie was goed. Op een gegeven moment kwam Vettel nog heel dichtbij, maar ik hield hem achter mij. De laatste paar ronden waren mijn banden echt versleten, maar de marge naar Sebastian bleek groot genoeg.”