Kimi Räikkönen lijkt niet op een podiumfinish in India te rekenen. Volgens de Lotus-coureur is het gat tussen de voorste auto’s en de E20 van hem net zo groot als in Zuid-Korea.

De nummer drie in het kampioenschap verwacht weer rond de vijfde plaats te finishen. “Vorige Grand Prix waren we acht tienden per ronde langzamer dan Red Bull Racing en nu is dat opnieuw het geval”, zei Räikkönen na afloop van de vrije trainingen in India. “In de kwalificatie staan we waarschijnlijk iets meer in de buurt, maar een betere startplaats levert dat waarschijnlijk niet op.”

De Fin is niet echt onder de indruk van de updates die Lotus mee heeft genomen naar deze race. “De auto voelt niet anders aan. Het circuit biedt niet veel grip. Ook missen we topsnelheid. Hopelijk zetten we dat in de volgende race recht.”

Romain Grosjean houdt het nog even bij de komende wedstrijd. “Ik vind het moeilijk om mijn auto hier af te stellen. Het circuit verandert telkens. Vanochtend had je nagenoeg geen grip, en ’s middags weer wel. We hebben onszelf dus wel verbeterd, en vanavond werken we daar aan verder.”

“Dit circuit heeft een paar snelle en blinde bochten waar je niet de fout in wil gaan. Hopelijk doet de auto in de kwalificatie wat ik wil en krijgen we morgen het resultaat wat we willen”, aldus Grosjean, die daarbij niet zegt waar hij dan op mikt.