*

Räikkönen: ‘Weer niet zo goed als gehoopt’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 juni 2013 19:15

Räikkönen: ‘Weer niet zo goed als gehoopt’
Racepictures

“Dit is nu al de derde race op rij waarin we niet zo goed hebben gescoord als verwacht.” Duidelijke taal van Lotus-coureur Kimi Räikkönen, die niet gelukkig is met zijn vijfde plaats.

Räikkönens race viel in duigen doordat zijn team hem niet naar binnen riep toen de safety car voor de tweede keer de baan op kwam. Na de herstart, zeven ronde voor het einde, was de Fin daardoor gezien.

“Ik reed op banden die twintig rondjes ouder waren dan die van de rest, dus ik kon proberen wat ik wilde, maar het was onmogelijk om ze achter me te houden”, verhaalt de coureur die van de tweede naar de vijfde plek zakte.

“Het is erg jammer dat het zo liep, want tot die tijd lagen we op koers voor de twede plaats”, verzucht Räikkönen, die zijn teleurstelling ook gelijk weer relativeert door te stellen dat ‘dit nu eenmaal bij het racen hoort’.

Tussenstand
Aangezien zijn titelrivaal Sebastian Vettel uitviel, is Räikkönen met zijn vijfde plaats wel tien punten op de Duitser ingelopen, maar dat hadden er dus meer kunnen zijn, zoals de andere titelkandidaat Fernando Alonso bijvoorbeeld liet zien met zijn derde stek.

“Dit is nu al het derde weekend op rij waarin we niet het resultaat hebben behaald dat we vooraf hadden verwacht”, concludeert Räikkönen dan ook met oog op het kampioenschap. “Hopelijk hebben we binnenkort meer geluk en kunnen we verdere fouten dan vermijden, zodat we dan weer wel echt vooraan mee kunnen doen”, besluit de nummer drie in de tussenstand toch nog hoopvol.

Teambaas Eric Boullier kan op zijn beurt niet anders dan Räikkönen gelijk geven. “We hadden hem naar binnen moeten halen, want dan had hij het podium nog kunnen halen”, zegt hij met de wetenschap van nu. “Helaas maakten we echter de verkeerde beslissing, waarvoor excuses aan Kimi en de rest van het team.”

Grosjean
Waar Räikkönen in ieder geval nog punten scoorde, daar haalde teammakker Romain Grosjean de finish niet eens. “Ik verloor op het eind een groot stuk van mijn voorvleugel, nadat hij eerder al beschadigd was geraakt, dus we besloten de auto toen uit veiligheidsoverwegingen maar in de pits te parkeren.”

“Hoe het komt weten we niet. Het kan door rommel op de baan veroorzaakt zijn, maar ook omdat het een nieuw onderdeel was. Ook voor mijn uitvalbeurt verliep mijn race echter al niet volgens plan. We hadden door de schade aan de vleugel last van hoge bandenslijtage en de safety cars zaten ook niet mee.”