Voor het tweede jaar op rij is de Race of Champions gewonnen door een debutant. Ditmaal kwam, zag en overwon rallycoureur Sebastien Ogier.

“Ik was al vereerd dat ik werd uitgenodigd om mee te doen, maar dat ik meteen bij mijn eerste deelname wint, is natuurlijk heel speciaal”, aldus Ogier. “Het was leuk om al deze aardige coureurs te ontmoeten. Het was een feest voor de autosport.” 

Titelverdediger Felipe Albuquerque sneuvelde al in de eerste ronde. Evenals het Lotus Renault GP-duo Vitaly Petrov en Romain Grosjean. De Fransman won het onderlinge duel, maar moest uiteindelijk op basis van rondetijden het onderspit delven tegen Sebastian Vettel en Tom Kristensen. De ervaren Deen sloop vervolgens door tot aan de finale, maar was niet opgewassen tegen Ogier. 

“Het is wel een beetje jammer dat als je eerst Sebastian Vettel en daarna Michael Schumacher hebt verslagen, je alsnog naast de hoofdprijs grijpt”, aldus Kristensen na afloop. “Aan de andere kant is het een mooie prestatie om opnieuw de finale te halen. Ik heb in alle verschillende auto’s gereden en me prima vermaakt. Het was weer een geweldige ervaring.” 

Kristensens zege op Schumacher was het hoogtepunt van de dag. De Deen lag de hele heat op achterstand, maar wist zich dankzij een goede acceleratie uit de laatste bocht toch nog voorbij de Duitser te komen. Ondanks het minieme verschil van 0,016 seconden zei Kristensen dat hij meteen wist dat hij gewonnen had. Schumacher twijfelde nog bij het passeren van de streep. “Maar aan de reacties van het publiek zag ik dat het niet genoeg was geweest.”