De Braziliaan Luiz Razia, die afgelopen winter een zitje bij Marussia voor zijn ogen in rook zag opgaan, probeert een rol als testrijder bij Force India te bemachtigen en zegt daarover in onderhandeling te zijn.

Razia, vorig jaar vice-kampioen in de GP2, werd afgelopen februari door Marussia vastgelegd als vervanger van Timo Glock, maar was zijn zitje in maart alweer kwijt nadat zijn sponsoren niet met het beloofde geld over de brug kwamen.

Verder dan twee testdagen bij Marussia kwam Razia dan ook niet, maar hij zegt tegen het Braziliaanse Jovem Pan Radio hoop te koesteren dit jaar alsnog meer te kunnen rijden: “Force India heeft interesse om samen iets te doen”, verklaart de coureur die vorig jaar al een dag voor dat team reed tijdens de Young Driver Test.

“Het gaat om een project waarbij ik eerst een jaar als testrijder zou fungeren, met een racezitje in het vooruitzicht voor het jaar erop”, legt Razia uit. “Force India wil het op die manier doen, aangezien ze het op een gedegen manier willen aanpakken en iets voor de langere termijn willen. Het probleem is echter dat ik, weinig verrassend, wel sponsorgeld moet meenemen.”

“Het is teleurstellend om voor de uitoefening van je beroep zo afhankelijk te zijn van het geld dat je kan meebrengen, maar dat is nu eenmaal de situatie in de huidige Formule 1”, verzucht Razia, die dus zeer goed op de hoogte is van het belang van sponsorgeld in de sport.