Luis Razia testte gisteren op Magny-Cours voor Force India. De Braziliaan, die tweede staat in de GP2, is blij met elke Formule 1-mogelijkheid. Deze test kwam hem echter wel bijzonder goed uit.

Gisteren reed Razia de tweede tijd. “Ik heb altijd zin om F1 te rijden, maar nu kwam de test ook op het juiste moment”, zei hij tegen Autosport. “Ik rij een sterk GP2-seizoen. Deze test zie ik als een bonus op mijn goede jaar.”

Razia rijdt al sinds 2008 GP2. In Singapore maakt hij samen met David Valsecchi uit wie de nieuwe kampioen is. Hij weet nog niet in wat voor auto hij volgend jaar rijdt. “Daar is het nog te vroeg voor”, stelde hij.

Formule 1-ervaring heeft de Braziliaan al. Hij was in 2010 testcoureur voor Virgin en kwam toen al in actie tijdens de talententest in Abu Dhabi. Vorig jaar reed hij voor Caterham, toen Team Lotus, in de eerste vrije training van de race in Sjanghai. Ook toen reed hij de talententest. Gisteren maakte hij er drie op een rij van.

“Het ging goed. Ik moest natuurlijk even wennen aan DRS en KERS. Het duurt even voordat je het automatisch gebruikt. Ik reed een paar goede sessies maar één testdag is eigenlijk niet genoeg. Jonge coureurs krijgen weinig tijd en dat maakt deze talententest lastig. Ik ben wel blij met de uitkomst. Heel veel ronden heb ik niet gereden en we hadden wat problemen. Toch ben ik tevreden.”